Inzerát, aký ste ešte nevideli: Firma núka ľuďom pozemok a prácu, stačí sa len presťahovať

Ilustračné fotoIlustračné foto

Rodinná firma v malom kanadskom mestečku ponúka pozemok a prácu hocikomu, kto je ochotný sa presťahovať. Mali by ste odvahu vzdať sa života, aký v súčasnosti vediete a odišli by ste do Kanady? Od uverejnenia prvej výzvy vybrali z tisícky záujemcov na ostrov Cape Breton už tri rodiny. Ďalších budú hľadať na jar tohto roku.

Ostrovu Cape Breton nechýbajú pracovné príležitosti, pozemky a biznis potenciál. Chýbajú mu však ľudia. Tí chýbajú aj rodinnej firme - pekárni a obchodu so zmiešaným tovarom Farmer's Daughter Country Market.

Inzerát, aký ste ešte Galéria fotiek (3)

Rozhodli sa ich však získať, a to naozaj netypickým spôsobom. Na svojej Facebookovej stránke zverejnili špeciálnu výzvu. Pozrite sa, čo píše ich netradičný inzerát:

Ste človek, ktorý túži po jednoduchšom živote, blízko prírody, v oblasti, ktorá stále verí v spoločné varenie a tancovačky každý týždeň?

Nedokážeme vám dať hŕbu peňazí, môžeme vám však poskytnúť úžasný život. U nás sa pracuje najmä od mája do decembra, biznis sa od januára do apríla spomalí, vďaka čomu si môžete užívať parádne zimy. Máme veľa nápadov, ktoré by sme radi zrealizovali, chýbajú nám však ruky, ktoré by nám s tým pomohli.

Kde presne by ste žili? Sme priamo v strede ostrova Cape Breton, ide o malú dedinku s názvom Whycocomagh. Je to miesto obklopené nádhernými horami a žiariacim jazerom Bras d'Or, kde počet kajakov a kanoe prevyšuje motorové člny.

Užívame si radosti všetkých štyroch období a naozaj sa z toho tešíme. Hľadáme ľudí, ktorým nie je ľahostajné životné prostredie, ktorí sa chcú stať súčasťou komunity a ponúkanú prácu budú vidieť ako spoločné podnikanie - aby sme spolu vytvorili niečo, na čo budeme hrdí. Ak ste priateľský, nápomocný človek s optimistickým prístupom, máte zručnosti v oblasti stravovacích služieb či služieb zákazníkom, ste ten, koho hľadáme. Nedokážeme vám ponúknuť obrovský plat (priemerné mzdy v tejto oblasti nie sú vysoké), avšak jednu vec naše podnikanie prináša, a to je množstvo pozemkov.


Prečítajte si tiež: Váš príbeh: Slovenka Lucia učí v Berlíne utečencov, svoju prácu zbožňuje


Ak si myslíte, že by vám táto príležitosť naplnila vaše sny žiť blízko prírody a v spoločnosti, ktorá je zameraná na súdržnosť, ponúkame vám zhruba 8 000 metrov štvorcových pôdy, kde si môžete okamžite postaviť dom. Taktiež vám ponúkneme prístup k pôde na pestovanie plodín a ostatných zdrojov. Ak pre nás vydržíte pracovať 5 rokov, získané pozemky sa stanú vašimi za cenu presťahovania sa a poplatkov za prepis na vaše meno.

Firme stačilo poslať svoj životopis s listom, v ktorom sa človek predstavil. Po zverejnení výzvy sa im údajne ozvalo až 3 500 záujemcov. Vybrali tri rodiny. Spoločnosť Farmer's Daughter Country Market. však bude hľadať na jar ďalších záujemcov. Smutnou správou však je, že nemôžu prijímať zahraničných zamestnancov. Pozrite sa aspoň, ako to v spomínanej čarovnej dedinke vyzerá.

Mali by ste odvahu spraviť takýto krok?

 

Viac o téme: Kanada Pozemok Práca Práce Inzerát Ponuka Pracovná
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: offgrid; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy