Otázka na pohovore, na ktorú by ste mali vedieť odpovedať: Ako zvládate stres?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Táto otázka je pri pracovných pohovoroch úplne na mieste. Stres výrazne ovplyvňuje vaše celkové vystupovanie počas pohovoru.

Na celkový priebeh pohovoru sa pripravte a vopred si ho premyslite. Odporúča sa metóda STAR (Situácia, Úloha/Task, Akcia, Výsledok/Result). Táto metóda vám pomôže úspešne zvládnuť pohovor tak, aby ste boli spokojní aj vy, aj váš potenciálny zamestnávateľ.

 


 

Pokiaľ by sa ma počas pohovoru spýtali, ako zvládam stresové situácie, prvá vec ktorá by mi napadla je: „Myslíte ako v tomto prípade?“, hovorí Josephine Swift. Pracovné pohovory sú vo všeobecnosti veľmi stresujúce.

Josephine Swift, zdroj: Kariera.sk, Magio pláž Galéria fotiek (3) Josephine Swift, zdroj: Kariera.sk, Magio pláž Zdroj: magio plaz

 

Moja filozofia je: "Nech nikdy nezistia, že sa potím a som v strese!", hovorí Josephine Swift.

Spôsob, akým sa vyhnúť pocitu stresu a "vyschnutého hrdla", je sa pred pohovorom uvoľniť a prísť pripravený najlepšie ako viete. Otázka "Ako sa viete vysporiadať so stresovou situáciou" nebude jedinou stresujúcou otázkou, na ktorú budete počas pohovoru odpovedať.

Pripravte si odpovede a pripravte si otázky. Oboznámte sa s históriou danej spoločnosti, jej hodnotami, víziami/cieľmi predtým ako idete na pohovor. Buďte pripravení!

Kariera.sk na pláži Galéria fotiek (3) Zdroj: kariera.sk

Viac o téme: Situácia Stres Pohovor Počas Pohovory Situácie Stresové Pohovoru Stresová
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Kariera.sk; Magio pláž; Foto: thinkstockphotos.com
Staršie správy
Staršie správy